Bij een mooi stuk rood vlees zoals een biefstuk of rosbief hoort eigenlijk een mooie klassieke rode wijnsaus. Heerlijk!
* 400 cc volle rode wijn
* 2 sjalotten, heel fijngesnipperd
* 1 eetl. boter
* 1 teen knoflook, kern eruit, in hele fijne snippers
* 400 runderfond
* 2 takjes tijm
* 1 laurierblad
* 100 gram hele koude roomboter
Fruit de sjalot rustig in een eetlepel boter en voeg er al snel de knoflook bij en de kruiden tijm en laurier. Voeg nu wijn en fond toe en breng deze aan de kook; laat dit verder op matig vuur tot de helft inkoken.
Zeef de saus dan in een andere pan. Breng de saus weer aan de kook en breng hem op smaak met wat peper en zout. Neem de pan van het vuur en klop er met de garde de koude klontjes boter doorheen.
Liefst nu meteen opdienen maar als je nog wat tijd nodig hebt dan kun je de saus dan warmhouden op een warmhouder, hij mag NIET meer koken!
Smakelijk eten!