Romige slakkensoep

Een dijk van een soepje met een hoed van bladerdeeg uit de oven! Marjo maakte er voor ons een feest van! En eigenlijk helemaal niet zo moeilijk voor zo’n bijzonder soepje!

* 4 plakjes bladerdeegRomige-slakkensoep
* 100 gram prei
* 25 gram boter
* 2 teentjes knoflook
* 1 theelepel Provençaalse kruiden
* Grofgemalen zwarte peper
* Zout
* 3 eetl. cognac
* 1 dl. droge witte wijn
* ½ liter vleesfond
* 1 dl. slagroom
* 2 dozijn slakken (in blik te koop)
* Losgeklopt ei

Laat het deeg ontdooien. Snijdt de prei in stukken en was ze goed schoon. Smelt de boter zonder dat hij bruin wordt. Voeg de prei toe en bak het op een laag vuur in circa 2 minuten glazig. Voeg de fijngeperste knoflook, de Provençaalse kruiden en de peper toe en bak het geheel nog 1 minuut. Zet het vuur hoog, voeg de cognac toe en laat het mengsel 1 minuut koken, voeg dan de wijn en de vleesfond toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 5 minuten inkoken.
Giet de soep nu door een fijne zeef. Roer er daarna de slagroom door tot de
soep lichtgebonden is. Peper en zout naar smaak toevoegen.
De slakjes uit laten lekken. Romige-slakkensoep2
Zet 4 koffiekopjes klaar. In elk kopje 6 slakjes leggen en daar soep op scheppen. Van het bladerdeeg rondjes maken met een ronde vorm, die iets groter is dan de rand van het soepkopje. Smeer de randen in met wat ei en druk het deeg over de soepkom. Tot zover is alles voor te bereiden.
De rest is eenvoudig: oven voorverwarmen op 200 graden, kopjes er 20 minuten inzetten tot het deeg goudbruin is en daarna opdienen.
Smakelijk smullen!

Dit recept is 3252 keer bekeken

3 reacties op “Romige slakkensoep

  1. Sinds een paar weken deze site ontdekt en we experimenteren er lustig op los.
    Vandaag dit soepje gemaakt en wij vonden het super lekker. Bovendien snel en makkelijk te maken. Kortom dit kunnen we onze visite prima voorzetten (vertellen we ze later wel dat die zwarte gedraaide dingetjes slakken waren 😉

    • Ciao Wim,
      Fijn dat jullie zo hebben genoten van deze heerlijk slakkensoep. Misschien dat je ook eens een andere superlekkere vissoep wilt maken.
      Dat is de Vissoep uit Ligurië en je vindt het recept onder het kopje Italië bij Specialità. Smakelijk!

      • Ga ik zeker doen. Ben al wel eens in de buurt van zo’n soepje geweest. Ik had het vocht waarin ik mosselen had gekookt over en nog de graten etc van 2 dorades. Daar een mooi bouillonnetje van gemaakt en gevuld met het vlees van de dorades.
        Maar goed, nu dit echte recept maar eens gaan maken, heb er nu al zin in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.