Soep van groene asperges met rivierkreeft

Deze overheerlijke soep hebben we onlangs gegeten bij onze Belgische vrienden de Huugjes! Ik beloof jullie dat hij echt verrukkelijk is, een soep om van te snoepen!
Dit recept is voldoende voor twee flinke kommen soep.

* Ongeveer 500 g groene aspergesAspergesoep-met-rivierkreef
* 750 cc gevogeltebouillon (met 2 blokjes)
* Scheut vloeibare room
* 1 lepel gehakte bladpeterselie
* 2 mespuntjes geraspte nootmuskaat
* 200 rivierkreeftenvlees (voorgekookt)
* 50 g boter
* Scheut Noilly Prat (droge vermout)
* Zout, zwarte peper van de molen

Maak de asperges schoon, alleen heel dun de onderste helft. Snij ca 5 cm van elke asperge af en doe ze in de hete bouillon; na 5 minuten de rest erbij nog 15 minuten koken. Haal de asperge voorzichtig uit de pan en snij de punten eraf (ca 4-5- cm) en hou ze warm. Snij de stengels in schijfjes en doe ze opnieuw in het kookvocht met de peterselie de muskaatnoot, peper en zout. Mix de soep met de staafmixer. Bak het rivierkreeftenvlees 1 min. op een matig vuur in de boter met peper en zout.  Haal het vlees uit de pan.  Blus de bakbodem met de Noilly Prat en werk vervolgens dit vocht in de aspergesoep. Verwarm 5 min op een matig vuur, roer er op het laatst een scheut room door. Verdeel de soep over diepe borden. Versier ze met rivierkreeftenvlees en aspergepunten, die je eventueel in de lengte door kunt snijden.

Smakelijk eten!

 

Dit recept is 2014 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.