Roomsoep van zoete aardappel

Wat is het toch heerlijk al die heerlijke soepen die vandaag de dag gemaakt worden van simpele groenten. Zo’n simpele groente is de zoete aardappel en in combinatie met wat room en een lekkere garnaal erin zet je een fantastisch lekkere soep op tafel!

* 400 gram zoete aardappel, reeds geschildRoomsoep-van-zoete-aardappel
* 500 cc kippenbouillon
* 500 cc room
* 200 cc zoete Bergeracwijn
* Cayennepeper
* Zout
* 50 gram crème
* 25 gram roomboter
* 4 of 8 grote garnalen (naar keuze dus 1 of 2 per bord)
* 1 eetlepel olijfolie
* 1 el olijfolie

Snij de aardappel in blokjes en doe 300 gram in een pan tezamen met de room en de bouillon. Kook ze in 20 minuten gaar. Pureer dit dan tot een gladde zoet met de staafmixer en verwerk deze soep daarna door de zeef om hem zijdezacht te maken. Het gemakkelijkst gaat dat met de achterkant van een opscheplepel voor soep. Breng de soep dan op smaak met cayennepeper en zout.
Kook de rest van de aardappelblokjes in water met wat zout ook in 20 minuten gaar. Giet ze af en druk ze fijn met een vork tot een puree. Breng deze puree op smaak met de crème fraîche en de boter. Snij de garnalen over de lengte open en bak ze mooi roze in wat olie met peper en zout.
Verdeel de puree door in elk bord een hoopje van ca 1 eetlepel in het midden te leggen, leg hier de garnaal op en zet je op tafel bij je gasten. Klop de hete soep met de staafmixer schuimig en schep aan tafel op elk bord wat soep op en langs het bergje.

Smakelijk eten! 

Dit recept is 2467 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.