Zelf je eigen saté maken, dan weet je zeker dat het lekker is. Ik maak saté bijna altijd met kophaasvlees, dat zijn de wat goedkopere stukken van de varkenshaas. Echt lekker mals vlees, heel snel gaar en boterzacht in je mond. En nog leuker: van het marinadevocht dat overblijft maak je met gewone pindakaas (gerust een hele pot) een heerlijke satésaus! Voor deze marinade heb ik hier het recept voor jullie.
* 1 kilo kophaas
* Kopje Ketjap manis
* Kopje water
* 3 tenen knoflook door de pers
* 1 theelepel koenjitpoeder
* 1 theelepel laospoeder
* 1 theelepel ketoembarpoeder
* 1 theelepel djintanpoeder
* 1 theelepel serehpoeder
* 1 sjalot heel fijngesneden
* 2 theelepels sambal
* Sap van een halve citroen
* Wat peper en zout
Het vlees in blokje snijden, niet te klein en dan enkele uren of zelfs een hele dag marineren. Daarna rijg je ze aan in water geweekte satéstokjes en hopla, op de grill.