Rucola Peer Salade

Met dank aan een van mijn lievelings-chefs Gordon Ramsay heb ik hier een
salade voor jullie genoteerd die werkelijk verrukkelijk lekker is! Vooral de
dressing over de salade is zeer bijzonder!
Ik heb er een kleine twist
aan gegeven omdat Ramsay wat moeilijk verkrijgbare ingrediënten in zijn salade
had zitten.
Proef en geniet! De salade is voor ca 5 personen.

* 1 grote mooie venkelknol, liefst met nog wat groen eraan
* 2 mooie peren – Conference Rucola-peersalade
* Handvol fijngesnipperde lente ui
* 100 gram gewassen en gedroogde fijne rucola
* 2 suikerlepels suiker
* Kopje water
* Wat versgeschaafde Parmezaanse kaas

Voor de dressing:
* 1 eetlepel grove mosterd
* 1 eetlepel Dijonmosterd
* 1 eetlepel heldere honing
* 1 eetlepel witte wijnazijn
* 4 eetlepels olijfolie extra vergine
* Versgemalen zeezout en zwarte peper

Schil de peren, snij ze in vieren en haal de kern eruit. Snij ze overlangs in dunne schijfjes en leg ze in een schaal. Vul een kopje met water en doe er 2 suikerlepels suiker in. Los de suiker in het water op en giet het over de peer. Laat de peerschijfjes enkele uren in het water in de koelkast marineren.

Maak de venkel schoon en was hem goed, bewaar het groen. Snij het groen fijn en schaaf met een komkommerschaaf of mandoline overdwars dunne plakjes van de venkelknol. Bewaar ze zolang in een schaal met heel koud water, zodat ze lekker knapperig worden.

De vinaigrette of dressing maak je het best door alle ingrediënten in een pot met schroefdop te doen en dan flink te schudden of door ze in een lange smalle maatbeker te doen en dan te mixen met de staafmixer. Doe er ook al wat peper en zout in.

Droog de venkel en leg de snippers in een mooie slakom. Voeg hierbij de uitgelekte peerdelen, de sla-ui, het venkelgroen en de rucola. Giet de dressing erover en meng alles goed door elkaar, liefst met je (schone) handen! Strooi tenslotte wat geschaafde Parmezaanse kaas over de salade en je kunt opdienen! Serveer deze heerlijke salade samen met een mooi stukje varkensvlees, of eend en enkele vastkokende aardappeltjes, bijvoorbeeld Nicola. Maar je kunt de salade ook serveren als fris voorgerecht!!!

Smakelijk eten!

Dit recept is 4379 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.