Salade met tonijn

Tonijn, je kunt er van alles mee doen!!!  Maar tegenwoordig vinden zóveel mensen dat, dat de heerlijke vis dreigt uit te sterven. In plaats van blauwvintonijn is de alternatieve keuzegeelvintonijn geworden. Het vlees van de geelvintonijn is rood en mals van vlees zoals de blauwvintonijn dat ook heeft. Geelvintonijn wordt niet met uitsterven bedreigd. Geelvintonijn heeft een lekkere smaak waardoor hij grote aantrekkingskracht heeft op de markt.

* 3 ons koude gekookte sperziebonenSalade-met-tonijn
* Wat gewassen sla, o.a. veldsla
* Mooi stukje tonijn van 4 ons
* Bieslook
* Olijfolie
* Citroensap
* P/Z

Dressing voor de boontjes:
* Olijfolie
* Klein sjalotje
* Teentje knofkook
* P/Z

Van een restant koude sperziebonen of van te voren gekookte sperziebonen maken we een salade. Fruit in de pan in 3-4 eetlepels olijfolie het fijngehakte sjalotje en de zeer fijn gesneden teen knoflook. Laat hierin de (gare) boontjes even meewentelen en laat het geheel afkoelen. Leg op 4 grote platte borden een hoopje boontjes, daarover wat gemengde sla. Dres deze sla met wat olijfolie en Aceto Balsamico met wat verse peper en zout.

De tonijn koudgevroren in mooie dunne plakjes snijden, 2 mm. Van het laatste stukje maak je kleine blokjes. Drapeer de plakjes tonijn op de sla en helemaal bovenop wat blokjes tonijn voor het zicht, hierop olijfolie P/Z en enkele druppels citroensap. Tenslotte wat sprietjes bieslook erop en je salade is perfect. Even laten staan zodat de smaken op elkaar kunnen intrekken.

Koel serveren met lekker brood en een koel glas!

Dit recept is 4282 keer bekeken

One thought on “Salade met tonijn

  1. Marijke dit is een superlekker en makkelijk te maken voorgerecht. Mijn bezoek was onder de indruk en later werd ik gebeld dat zij het ook bereid hebben toen ze bezoek hadden. Waarschijnlijk wordt dit ook het voorgerecht met Kerst voor 10 personen. Ik ben blij met deze website!
    Groetjes Gerdie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.