Salade met inktvis

Een bijzonder voorgerecht, maar je moet wel aan de juiste inktvis zien te
komen!
Pijlinktvis dus!

* Grote zak gewassen sla, een zachte soort, bijvoorbeeld babyleaves
* 2 grote schoongemaakte inktvissen ca 3-4 ons
* 1 klein blikje zoete maïs
*  en/of 1 rode paprika, gegrild en van vel ontdaan, in stukken gesneden
Salade-met-inktvis

Voor de marinade van de inktvis:
* 3 eetl. mooie olijfolie
* 1,5 eetl. zoete sojasaus
* Sap van halve citroen
* Klein theelepeltje sambal of klein scheutje hete saus
* 1 teen knoflook zeer fijngesneden
* P/Z

Maak de inktvis goed schoon; d.w.z. haal de kop uit het lijf. Snij het lijf open en verwijder alle vuiltjes en vliesjes aan beide kanten. Maak met een scherp mes fijne ruitvormige insnijdingen aan de binnenkant van het vlees, snij er niet doorheen en hou het mes mooi schuin! Snij nu het vlees in mooie vierkante stukjes van ca 3 bij 3 cm. Leg maximaal 30 minuten voor het grillen de stukken inktvis in de marinade.
Verhit de grillpan goed. Bak de inktvis in 2-3 minuutjes aan weerskanten niet te lang dan worden ze taai! Mix de sla in de slaschaal met de dressing en voeg er nog wat van de marinade aan toe. Strooi de stukjes inktvis en de paprika/maïs over de sla.
Als je met deze schaal aankomt bij je gasten hoor je heel lang niets meer…tot de hele schaal leeg is!! Buon appetito!

Dit recept is 3344 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.