Salade van vijg en ham

Deze Mediterraanse salade is echt voor liefhebbers van die zalige zachte zoete vijgen die in de zomer en het najaar volop te koop zijn. Combineer deze vrucht met ham en je hebt de hemel in je mond!

Nodig voor een grote schaal van deze salade:
* 8 mooie rijpe vijgenSalade-van-vijg-en-ham
* 2 ons gerookte ham, liefst Parmaham of Serrano
* Wat peper
* Mooie olijfolie
* Mooie Balsamico
* Vers brood

Snij de vijgen open in vieren, niet helemaal, en begin bij het punt boven. Druk nu de vrucht van onderen wat naar boven zodat ze helemaal open gaat staan. Verdeel de vijgen over de schaal en leg daartussen door de ham. Licht peper erover en dan de olijfolie over de schaal druppelen. Als je een mooie zoete Balsamico traditionale hebt is het helemaal geweldig want dan kun je bovenop elke vijg een paar druppels gieten.

Veel plezier met eten!!!!

 

 

 

Dit recept is 1837 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.