Salade met lauwwarme inktvis

Voor deze zalige salade koop je een flink uit de kluiten gewassen seppia, een grote schoongemaakte en dus witte inktvis, zo’n zak met een kleine kop met tentakels. Voor niet inktvisliefhebbers is het na het lezen van deze eerste regel al genoeg geweest, maar ik zeg jullie, deze dieren geven bij de juiste bereiding superlekker vlees af. Zo’n grote seppia-zak is als het goed is wel ca 18-20 cm lang en het vlees is 2 cm dik.
De truck is om het vlees even te marineren en kort te grillen!

* Grote zak gewassen sla, een zachte soort, liefst gemengd en groenSalade-met-inktvis
* 2 grote seppia inktvissen, totaal 400-500 gram
* ½  rode paprika, in stukken gesneden
* 1 klein blikje zoete maïs
* Bakje bosbessen

Voor de marinade van de inktvis:
*
3 eetlepels mooie olijfolie
* 1,5 eetlepels zoete sojasaus
* Scheutje citroensap
* Klein theelepeltje sambal of klein scheutje hete saus
* 1 teen knoflook zeer fijngesneden
* peper en zout

Dressing salade:
*
Wat olijfolie en mooie zoetige Balsamico azijn
* Peper en zout van de molen

Nodig: Grillpan en grote slaschaal

Koop kant en klaar schone inktvissen! Snij het lijf doormidden, zo krijg je twee lappen en verwijder alle vuiltjes en vliesjes aan beide kanten. Maak met een scherp mes fijne ruitvormige insnijdingen aan een kant  in het vlees, snij er niet doorheen!
Ca een klein uurtje voordat je wilt ten ga je de vis marineren. Wrijf de vis en de mooiste stukken tentakels in met peper en zout uit de molen, vooral in de inkepingen en rol alles goed door de marinade, dek het af en laat het rusten.

Verhit na het marineren de grillpan goed. Bak eerst de rode paprikastukken twee minuutjes voor en leg er vervolgens de vis bij. Bak de inktvislappen in 2-3 minuutjes aan weerskanten niet te lang dan worden ze taai! Mix de sla in de slaschaal met de dressing en verdeel hierover de maïs en bessen en de fijn gesneden gegrilde paprikastukjes. Snij de seppia verder in stukjes waar je de inkepingen hebt gemaakt  en strooi de stukjes inktvis over de sla.
Als je met deze schaal aankomt bij je gasten hoor je heel lang niets meer…tot de hele schaal leeg is! Ik serveer er brood bij. Lekker om de schaal mee schoon te smikkelen.
Smakelijk eten

Dit recept is 3033 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.