Salade van vijg en vis

De combinatie van zoet, zout en zuur is een klassieke! Natuurlijk kun je die smaken op ongelofelijk veel manieren op je bord toveren. Deze salade die je als voorgerecht kunt serveren, maar ook als lunch kunt genieten, is zo’n pallet van super smaken in je mond.

* 4 handjes groene zachte slaSalade-van-vijg-en-vis
* 12 plakjes mooie gerookte ham
* 12 vijgen, rijp
* 8 mooie harde, rijpe tomaten
* Enkele verse blaadjes basilicum
* 600 gram gerookte vis, bijvoorbeeld makreel, tonijn op olie
* Mooie olijfolie
* Remia honing-mosterdsaus
* 4 eetlepels Balsamico azijn
* Peper en zout

Verdeel op elk bord de sla en breng dit op smaakt met wat peper en zout, wat druppels Remia honingmosterdsaus en olijfolie. Verdeel aan de rand 3 plakken ham, was de vijgen en snij ze vanaf de spitse punt kruiselings in. Druk het vruchtvlees van onderaf omhoog zodat er een vijgenbloem ontstaat. Plaats een vijg op elke plak ham en druppel er een klein beetje zoete Balsamico in.
Verdeel de tomaten in vieren en leg tussen elke vijg twee stukjes tomaat. Breng ze op smaak met wat mooie olijfolie, peper en zout en wat gesneden basilicum. Leg de gerookte vis nu in het midden van het bord en besprenkel ook de vis met wat mooie olijfolie.

 

Dit recept is 5593 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.