Salsasaus

Dit gemakkelijk te maken rode dipsausje smaakt heerlijk bij een hartige hap zoals tortilla’s of een frittata. Misschien vind je het niet pittig genoeg of juist te pittig. Maakt niet uit, ik heb het gemiddelde genomen maar meer pit is hier meer tabasco, minder pittig is dan natuurlijk minder tabasco!
En misschien ga je er gewoon je eigen twist aan geven, het is echt een sausje om zelf ook iets mee te doen, probeer maar eens.

* 1 rode ui
* 1 rode peperSalsasaus
* 1 rode paprika
* 16 zoete kerstomaatjes of 4 zoete trostomaten
* 2 tenen knoflook
* 1 handvol fijn gehakte peterselie
* 1 handvol fijn gehakte salie
* 4 theelepels suiker
* 1 eetlepel worcestersaus
* 3 eetlepels tomatenketchup
* Half kopje water
* 1 eetlepel witte wijnazijn
* 10 druppels tabasco
* Olijfolie
* Peper en zout

Verhit je wokpan of koekenpan met olie en fruit hierin de in snippertjes gesneden ui en knoflook, niet te hard, het mak absoluut niet aanbakken! Halveer de peper, haal de pitjes eruit en snij hem in hele kleine blokjes. Snij de paprika’s in kleine stukjes. Snij de tomaten in kleine stukjes. Voeg dit alles bij de ui en bak het even gaar. Nu alle andere ingrediënten toevoegen en alles even lekker laten sudderen.
Als alles gaar is dan giet je de inhoud van je pan in een blender. Maak er een heerlijk smeuïge salsa van, hij hoeft niet helemaal super glad te zijn, dus je mag gerust nog wat groens of roods ertussendoor zien zitten.
Je kunt hem warm opdienen of afgekoeld, beide salsa’s zijn heerlijk.

Dit recept is 5813 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.