Tortilla met kip

Heerlijk hoor zo’n opgerolde tortilla met een gezonde vulling erin. En daarbij een heerlijke saus, zelfgemaakt natuurlijk! De tortilla’s koop ik gewoon in de winkel, even om en om in de pan vlak voor het opdienen, gemak dient de mens toch!

* 4 tortilla’sTortilla-met-kip
* 1 kipfilet
* 1 witte ui
* 1 gele paprika
* 1 rode paprika
* 1 teen knoflook
* Handje vers gehakte peterselie
* Olijfolie
* Peper en zout

Kook de kipfilet in bouillon met wat zout. Laat het vlees even wat afkoelen en trek er dan ongelijke reepjes van met je vingers. Snij de schoongemaakte paprika’s in hele dunne slierten. Halveer de ui en snij er halve maantjes van. Halveer de knoflook, haal de kern eruit en hak ze helemaal fijn.
Verhit wat olie in je pan en bak daarin eerst op rustig vuur de ui en knoflook. Voeg er dan de paprika en peterselie bij en bak alles lekker smeuïg. De kipstukjes erbij en alles heerlijk op smaak laten komen met nog wat peper en zout. Bak de tortilla’s even om en om zodat ze iets meer kleuren, verdeel het mengsel over de tortilla’s en rol ze op. Je kunt ze zo presenteren over even doormidden gesneden. Indien nodig kun je ze met een houten prikker vastzetten.
Presenteer er een lekkere rode saus bij, mijn saus hiervoor vind je onder het hoofdstukje “Sauzen” onder de naam: Salsasaus.

Dit recept is 3336 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.