Scaloppine al Marsala

Scaloppine zijn hele dunne lapjes kalfsvlees, bij ons worden ze kalfsoesters genoemd.
Marsala wordt geproduceerd rondom de stad Marsala in het westelijk deel van Sicilië. Het is een soort likeurwijn, zoals sherry of port, een ietwat zoete, kruidige wijn die gemaakt wordt van de heerlijke druiven die in Sicilië groeien zoals de d’ Avolo Nero.
In de afgelopen decennia  werd de drank steeds meer gebruikt in gerechten zoals tiramisu, maar hij smaakt ook heerlijk bij een mooi stukje Italiaanse kaas! In dit gerecht gebruiken we de Marsala voor de saus en dat is een feestje!
Een heerlijk stukje vlees, gemakkelijk te bereiden en verrukkelijk om op te eten!

* 500 gram kalfsvlees, gesneden en geplet in dunne lapjes Scaloppine-al-Marsala
* Bordje met bloem
* Olijfolie om in te bakken
* Peper en zout
* 150 cl runderbouillon
* 150 cl Marsala
* 1 dessertlepel heel fijngesneden Italiaanse gedroogde kruiden

Verhit de olie in de pan en haal de lapjes door de bloem. Klop ze af en bak ze goudbruin in de olie. Bestrooi ze met wat peper en zout. Dit gaat snel, draai dan het vuur lager, schenk er de bouillon bij en laat de lapjes ca 12 minuten zacht sudderen. Verwarm de oven intussen tot ca 100 graden en zet er een schaal in. Doe de lapjes na de suddertijd in deze schaal, draai de oven uit en bewaar ze enkele minuutjes in de oven.
Giet de marsala en de kruiden in de bakpan en kook het vocht al roerend in tot de helft. Zeef de saus, leg de scaloppine op de borden en bedek ze met de heerlijke saus.

Dit recept is 4539 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.