Vlinderpasta, van die grote dit keer. En lekkere scampi (garnaalstaarten), je kunt ze tegenwoordig diepgevroren kopen zonder kop. Pasta en garnaal dat is een prima combinatie, je bent verzekerd van volle heerlijke smaken. Veel plezier met koken en smakelijk eten!
Dit recept is voor 2 personen.
* 250 gram farfalle
* 1 sjalot
* 1 teen knoflook
* 14 grote garnaalstaarten (scampi)
* Handvol vers gehakte peterselie, liefst platte
* 14 kerstomaatjes (niet te kleine, anders wat meer)
* 1 klein scheutje “hete” olie, dus olie gemaakt met pepertjes
* Olijfolie
* Peper en zout
Kook de pasta al dente in water met wat zout. Snij de sjalot en knoflook fijn en fruit ze zacht in wat olijfolie in de wokpan. Mooi blond. Pel de garnaalstaarten en haal het darmkanaal eruit! Snij elke garnaal in 4 stukken. Als de sjalot goed is voeg je de peterselie erbij en laat je die ook even meebakken. Maak wat ruimte in het midden van de wok en bak hierin snel de garnaalstukken met nog een klein scheutje olie en wat peper en zout snel gaar.
Meng alles goed door elkaar en giet er een klein scheutje hete olie over en de gehalveerde tomaatjes; laat dit nog twee minuutjes lekker garen.
Gooi nu de afgegoten farfalle bij de vis in de wok en meng alles goed dooreen. Opdienen met als finishing touch een mooi klein scheutje olijfolie erover en eventueel nog wat verse peterselie.