Schuimtaart José

Deze schuimtaart is eigenlijk vrij simpel te maken en je hebt er reuze succes mee; je hebt genoeg voor 12 personen!!!

* 3 eiwitten van grote eieren of 4 kleinere
* Ca 240-280 gram gewone suiker
* 500 cc slagroom
* Korreltjes nogatine (vind je in het bakschap van je supermarkt!)
Je hebt verder een oven (hetelucht) , bakpapier en een diepvries nodig.

Verwarm de oven voor op 125 graden. Klop de eiwitten stijf (als hij goed stijf is moet je de schaal op kop kunnen houden zonder dat het eiwit eruit valt!). Klop hierdoor lepel voor lepel de suiker. Leg een stuk bakpapier ter grootte van je oven voor je neer en maak hierop een aantal repen van het schuim. De repen dienen ca 12 cm breed en ca 1-2 cm hoog te zijn. De lengte hangt af van de maat van je oven. Zorg als het kan voor een even aantal repen! Zet deze repen 1 uur in de voorverwarmde oven van 125 graden, zet dan de oven uit en laat ze dan nog minimaal 1 uur in de oven staan om verder te drogen.

Klop de slagroom met wat suiker. Leg een schuimreep voor je neer en bestrijk deze met een laag slagroom van ca 3 cm dikte. Hierop leg je een andere reep schuim. Bestrijk deze met een heel dun laagje slagroom en druk hierin de korreltjes nogatine. Strijk ook korreltjes aan de zijkant. Zet de taartjes in de diepvries.

Op de dag dat je de taartjes gaat serveren haal je ze ca. 2 uur van te voren uit de diepvries. Als je ze kunt snijden maak je er mooie taartjes van, leg ze direct op de bordjes, dan hoef je niet meer aan te komen! Ik denk dat je gasten het verrukkelijk vinden! Veel plezier!

Dit recept is 3900 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.