Tortilla Maria

Heerlijk hartig snackhapje bij de borrel vooraf…, genoeg voor wel 10 personen!

* 5 grote of 6 kleinere eierenTortilla-Maria
* 15 stuks zgn. gedroogde tomaten (op olie).
* 6 groene olijven
* Flinke handvol verse peterselie.
* 4 plakken ontbijtspek
* 1 flinke sjalot
* 1 flinke teen knoflook.
* 10 verse stevige champignons.
* Olijfolie om te bakken
* P/Z uit de molen

Snij de peterselie heel fijn, het spek heel fijn en de champignons in hele dunne plakjes en die nogmaals doormidden. Doe olie in de pan en laat daarin de spekstukjes garen. Snij sjalot en knoflook superfijn en fruit dit aan in de koekenpan, rustig aan. Snij intussen de tomaat ook heel fijn en voeg die toe in de pan. Nu de rest erin en alles mooi gaarbakken. Op smaak brengen met peper en zout, niet teveel want de ingrediënten zijn van zichzelf al pittig! Laat dit even afkoelen.
Klop in een schaal de eieren met wat peper en zout. Roer hier de afgekoelde inhoud van de koekenpan door. Bak met dit mengsel ca 4 dunne pannenkoeken. Laat het beslag zacht stollen en bak de koek in ca 5 minuten gaar. Draai ze om met een flinke pandeksel. Laat ze afkoelen en snij er kleine puntjes uit.
Een prikkertje erin en mooi op schaal serveren. Echt, je gasten zullen verrast zijn.

Smakelijk!

Dit recept is 1519 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.