Smul sperzieboontjes

Wat kunnen kleine spekjes toch lekker smaken bij deze boontjes!

* Gekookte aardappels – veel als jullie veel eten en minder voor kleine magen –Smul-sperzieboontjes
Nicola is heel geschikt!
* Ruim 1 kilo verse sperzieboontjes
* 2 bakjes gerookte spekstukjes kant en klaar gesneden
* 1 groot blik gepelde stukjes tomaat of twee kleine
* 2 uien
* 2 teentjes knoflook
* 3 eetl. olijfolie
* Peper en zout van de molen

Aardappelen schillen en boontjes bijpunten en eenmaal doormiddendelen; uien en knoflook fijnsnijden. De spekschijven in smalle reepjes snijden. Kook de aardappelen en boontjes apart gaar in water met wat zout, de boontjes kort zodat ze niet te zacht worden, ik breng ze in warm water met wat zout aan de kook, laat ze 10 minuutjes koken, zet het vuur uit en laat ze nog 10 minuten nagaren in het eigen vocht. Dan snel afgieten.
Fruit in de olie de ui met de knoflook. Bak hierin nu zachtjes de spekstukjes aan. Dit hoeft niet zo lang te duren omdat ze reeds gerookt zijn! Voeg nu de tomatenstukjes toe en maak op smaak met een beetje peper en zout (let op: het spek is reeds zout!) Roer nu de boontjes door het ui-tomatenmengsel heen. Op je bord wat aardappelen draperen en daaroverheen het bonenmengsel. Om je vingers bij op te eten!

Dit recept is 3788 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.