Romige andijvie

Je ziet ze weer liggen die mooie stronken andijvie, ze kijken je aan, maar
wat moet je ermee?
Nou, hier staat het en het is helemaal niet moeilijk
om van die stronken een heerlijke romige andijvie te maken, lees maar snel!
Dit recept is voor 2 à 3 personen.

* 1 kilo verse andijvie (is ongeveer 2 stronken)Romige-andijvie1
* 1,5 eetlepel bloem
* Halve beker melk
* Nootmuskaat of een theelepel tuinkuidenpoeder
* Peper , zout

We beginnen met het “moeilijkste”werkje, het snijden van de andijvie. Snij een stronk in de lengte door en leg deze helft met de platte kant op een snijplank. Snij eerst het kontje eraf, zo’n 5-6 cm. Hou nu met een hand de stronk strak op de plank en met de andere hand snij je wars reepjes eraf van ca 1 cm dik tot de halve stronk helemaal kleingesneden is. Gooi de andijvieslierten in een emmer met lekker fris water. Snij vervolgens ook de andere andijviestronken op dezelfde manier en was de andijvie minimaal 2 keer met steeds schoon water tot er geen zand meer terug te vinden is in het water.

Doe de andijvie met aanhangend water in een vergieten dan snel in een grote pan. Kruiden met wat pep, zout en nootmuskaat en zet het op hoog vuur. Als het water onderin de pan kookt dan ga je de andijvie omroeren zodat alles eventjes in dat kokend water heeft gelegen. Je zult zien dat je volle pan binnen enkele minuten helemaal slinkt. Deksel nu erop en onder af te toe roeren op matig vuur een 10-15 minuten laten koken. Intussen roer je de bloem in een beker door de melk tot je geen klontjes meer vindt. Als je gaan opdienen giet je het vocht uit de andijviepan in een schaaltje om eventueel nog te gebruiken als je te veel vocht hebt afgegeten. Nu bind je de andijvie met het vocht dat er nog bij in de pan zit met de melkbloem tot je een mooie romige groente ziet.Romige-andijvie2

Even proeven of het op smaak is, andere nog wat peper of zout bijvoegen, maar rustig aan.
Opdienen met aardappeltjes en een lekker stukje vlees, bijvoorbeeld verse worst, varkenshaas of varkenskarbonade of gehaktballen.

Dit recept is 7004 keer bekeken

1 thoughts on “Romige andijvie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.