Snelle Bolognese

Soms heb je niet zoveel tijd om te koken, maar je hebt wel zin in spaghetti
Bolognese. Normaal moet die saus lang pruttelen, maar met dit recept in de hand  staat je pastagerecht binnen 25-30 minuten op tafel! En lekker, mmmmmm, echt  zalig, probeer maar eens!
Voor 2 personen.

* 200 gram rundergehaktSnelle-Bolognese
* 1 kleine rode ui, fijngehakt
* 1 teen knoflook, fijngehakt
* 1 flinke (lekkere zoete) wortel, héél fijngesneden
* Olijfolie
* Flinke scheut droge witte wijn
* 1 dessertlepel zoete aceto balsamico
* 1 blikje tomatenstukjes
* 1 dessertlepel Italiaanse of Mediterrane kruiden
* Enkele blaadjes verse basilicum
* Peper en zout

Fruit de ui en knoflook in wat olijfolie en maak daarna hierin het gehakt gaar. Doe de wortelstukjes erbij. Blus dit af met de witte wijn en laat dat eventjes lekker doorbakken. Voeg nu erbij de tomatenstukjes, de Italiaanse of Mediterrane kruiden en de balsamico. Laat dit 10 minuutjes lekker pruttelen.

Intussen staat er een pan met kokend water klaar met een flinke snuf zout. Daarin kook je je spaghetti volgens de aanwijzingen op het pak al dente. Als de pasta bijna gaar is, doe je de gesnipperde basilicumblaadjes bij de saus en je brengt hem op smaak met peper en zout, liefst van de molen.
Smakelijk!!!!!

Dit recept is 1693 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.