Spaghetti Bolognese di Smulmama 2

Al zeg ik het zelf: deze Bolognese is echt super lekker, ik heb er al veel
complimenten voor gehad, omdat hij echt Italiaans smaakt.
De saus komt uit de slow cooking keuken! Het vraagt n.l. enkele uurtjes op het fornuis, maar dan heb je ook wel een overheerlijke pastasaus!
Probeer maar eens, blijf proeven!

* 200 gram rundsgehaktSpaghetti-Bolognese-di-Smulmama-2
* 200 gram half om half gehakt
* 1 grote ui, maakt rood, wit of geel zijn
* 2 flinke tenen knoflook, zonder kern!
* 2 stengels bleekselderie
* 1 flinke wortel of 2 kleinere
* Olijfolie
* Glas (!) rode wijn
* Eierlepel gedroogde oregano
* 1-2 blokken groentebouillon
* Eierlepel Mediterraanse kruiden, waarin zitten o.a. tijm, roosmarijn, basilicum. (Dit is facultatief, geeft enkel nóg meer smaak)
* Handvol vers  gehakte peterselie
* Handje vers gesneden basilicum
* Scheutje mooie Balsamico azijn
* Eierlepel suiker
* Peper en zout
* 2 blikjes tomatenstukjes in blik, nog lekkerder is een blikje tomaat en een potje tomatensugo met basilicum!

Snij de ui in snippers en de knoflooktenen heel fijn; Schil de wortel en bleekselderie en snij ze in hele fijne blokjes. Giet een flinke scheut olijfolie in een grote stevige bakpan en fruit hierin de ui en knoflook tot alles heel lichtgeel is. Leg nu het gehakt in de pan en bak op wat hoger vuur het gehakt met een vork snel rul en gaar. Dan de stukjes wortel en selderie erbij bakken. Blus af met de rode wijn. Nu de kruiden erin. Eerst flink wat peper en zout, let op, je kunt wel toevoegen, niet afhalen!!!!! Dan de overige kruiden.
Nu de tomaten erbij en de aceto balsamico en suiker. Roer alles goed door elkaar en breng het aan de kook. Giet de saus nu over in een hoge kook/sudderpan, voeg tenslotte de verse kruiden erbij en de bouillonblokjes, proef eerst of één blokje de saus al voldoende op smaak brengt. Zet nu deze saus op je laagste pitje en laat hem onder af en toe roeren enkele uurtjes zacht pruttelen. Je mag er gerust een paar scheutjes water aan toevoegen, dat maakt de saus nóg lekkerder.
Vlak voor het eten wel nog even proeven. De saus moet krachtig en ietwat zoetig van smaakt zijn. Een schepje van deze heerlijke saus gieten op al dente gekookte spaghetti. Mmm…

Buon appetito!

Dit recept is 1993 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.