Pittige spaghetti met mossel

Voor dit recept gebruik ik graag wat dikkere spaghetti (Barilla nr 7) die lekker de smaak van het mosselvocht kan opzuigen, omdat je de pasta op het laatst mee laat koken met de saus. Een heel lekker origineel Italiaans pastagerecht en dit recept is voor 2 personen als hoofdgerecht en voor 3 personen als voorgerecht.

* 1 kilo mosselen in de schelp Pittige-spaghetti-met-mossel
* Bosje peterselie, liefst platte
* 2 tenen knoflook
* 4 kleine takjes roosmarijn
* 1 klein rood pepertje of wat hete peperpoeder
* 1 eetlepel tomatenpuree
* 300 gram spaghetti
* Olijfolie
* Scheutje cognac
* p/z

Was de mosselen en laat ze in wat olie en een scheutje witte wijn snel koken, doe er alleen wat peper en zout bij, niet te veel, en wat peterselie. Na enkele
(2-3) minuten zijn de mosselen open; schud de mosselen in een schaal. Haal de mosselen uit de schelp en laat ze afkoelen.
Zet een klein pannetje met olijfolie op het vuur om te verhitten. Haal de blaadjes van de roosmarijn, pel de knoflook en haal de kern eruit en snij enkele ringetjes van het pepertje of zet de hete peperpoeder klaar. Hak dit allemaal heel fijn en fruit het in de olie, heel eventjes en zonder dat het aanbrandt! Giet de olie door een zeef en bewaar hem om de mosselen in te bakken. Zet een grote pan met water op voor de spaghetti. Doe er wat zout in. Doe wat van de olie in een koekenpan en verhit hierin heel zacht een flinke handvol mosselen met wat peterselie. Als alles lekker pruttelt giet je er de cognac bij en laat die heel voorzichtig even vlammen. Meng in een kommetje wat mosselvocht met de tomatenpuree en voeg dit bij de mosselen. Deze drijven nu in flink wat vocht als het goed is.

Intussen heb je de spaghetti gekookt, nog niet gaar! Giet de spaghetti bij de mosselen en giet de pan om en om en roer erin zodat de pasta lekker het vocht uit de pan kan opzuigen. Zorg er voor dat er steeds vocht in de pan zit zodat de pasta gaar kan worden! Opdienen als de spaghetti al dente is. Drapeer wat op een bord en giet er de mosselen overheen en nog wat peterselie.

Buon appetito!

Dit recept is 5352 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.