Spaghetti pomodoro Smulmama

Een van de spaghettisauzen die het gemakkelijkst zijn klaar te maken is de tomatensaus. En gek, maar hij is tevens ook een van de lekkerste! Ik heb altijd moeite om te kiezen, maar de tomatensaus is eigenlijk altijd lekker, ook in restaurants. Ik heb het recept in 2016 en in 2020 een klein beetje aangepast om het nóg lekkerder te maken!
Deze saus is te maken in 30 minuten, maar hoe langer je hem zacht laat pruttelen, hoe lekkerder hij wordt. Geniet ook van het snijwerk, dat is super ontspannend!

* 450 gram spaghetti (ik kies voor Barilla nr 3 of 5)
* 1 rode ui heel fijngesnipperdSpaghetti-pomodoro-Smulmama
* 2 tenen knoflook, kern eruit, heel   fijngesnipperd
* 3 wortelen of 1 flinke winterwortel in hele kleine blokjes
* 4 stelen bleekselderij in hele kleine blokjes
* 2 blikjes met stukjes tomaten 400 gram
* Flinke handvol vers gesneden basilicum
* Handvol vers gehakte peterselie, of 1 eetlepel gedroogde
* 1 eetlepel gedroogde oregano
* 1 theelepel suiker
* 1 tablet kruidenbouillon
* 2 eetlepels mooie aceto balsamico
* Peper en zout naar smaak
* Flinke scheut olijfolie
* Geraspte Parmezaanse kaas of pecorino

Fruit de rode ui en knoflook ongeveer 5 minuutjes zacht in de olijfolie. Nu de wortel en selderijblokjes erdoor; laat dit zeker 10 minuten onder af en toe roeren lekker garen.  Voeg er dan de tomatenblokjes bij, spoel de blikjes gerust uit met wat water en voeg dit bij de saus. Laat deze even pruttelen. Nu de rest erbij, de peterselie, oregano,
basilicum, suiker, de aceto balsamico en het bouillonblokje. Maak de saus op smaak met peper en zout.
Laat de saus nu zacht pruttelen, zo lang als je kunt. Kook je spaghetti al dente in een pan met gezout water. Leg enkele lepels saus op de prachtige spaghetti en strooi hierover de kaas. Een lekkere scheut olijfolie over het geheel maakt het helemaal af voor de liefhebbers.
Dat wordt gegarandeerd smullen!!

Dit recept is 5562 keer bekeken

3 thoughts on “Spaghetti pomodoro Smulmama

  1. Jouw verzoek om je vernieuwde site te gaan bekijken met 10 nieuwe recepten bovenaan vermeld kan ik natuurlijk niet weer staan. En als daar een recept ‘spaghetti pomodoro Smulmama’ staat, dan weet ik natuurlijk ook meteen wat ik vanavond ga koken!!
    Heel veel liefs!

  2. Jammer dat ik het I stoofpotje niet meer heb gevonden, die was beslist nog lekkerder dan mijn ‘versie’..maar….de spaghetti pommodoro was héérlijk,ik had hem gemaakt voor 2dagen maar dat is niet gelukt…ALLES OP!!!!
    Dank marijke XX

  3. Vandaag eerste tropische dag van 2015. Geen zin om lang te zweten in de keuken!! Deze heerlijke promodoro is in zó klaar en smaakt fantastisch. Ook lekker vegetarisch na twee dagen bbq!! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.