Spaghetti pomodoro Smulmama

Een van de spaghettisauzen die het gemakkelijkst zijn klaar te maken is de tomatensaus. En gek, maar hij is tevens ook een van de lekkerste! Ik heb altijd moeite om te kiezen, maar de tomatensaus is eigenlijk altijd lekker, ook in restaurants. Ik heb het recept in 2016 een klein beetje aangepast om het nog lekkerder te maken!
Deze saus is te maken in een kleine 20 minuten en je kunt er met 2 of 3 personen van eten.

* 1 sjalot heel fijngesnipperdSpaghetti-pomodoro-Smulmama
* 2 tenen knoflook, kern eruit, heel   fijngesnipperd
* 450 gram spaghetti (ik kies voor Barilla nr 5)
* 1 blikje gepelde langwerpige gepelde tomaten 400 gram, fijngeprakt
* 1 eetlepel tomatenpuree
* Handvol vers gesneden basilicum
* Handvol vers gehakte peterselie
* Glas rode of witte wijn, wat open is
* 1 theelepel suiker
* 5 eetlepels mooie olijfolie
* Parmezaanse kaas, geraspt, één flinke handvol voor de saus, en verder nog een handvol voor over de spaghetti.

Fruit de sjalot en knoflook zacht in 3 eetlepels olie en roer hierdoor de tomatenpuree; blus dit na enkele minuten af met de wijn. Laat deze even inkoken . Nu de rest erbij, de tomatensaus, peterselie, basilicum en suiker. Maak de saus op smaak met peper en zout. Roer er tenslotte de geraspte Parmezaanse kaas doorheen.
Laat de saus nu heel zacht warm staan en kook intussen je spaghetti al dente, waarbij je na het afgieten de rest van je olijfolie door de spaghetti roert. Roer de saus door de spaghetti en dien snel op zoals op bijgaande foto met als toefje op de pudding wat heerlijke Parmezaanse kaas.
Dat wordt gegarandeerd smullen!!

Dit recept is 3805 keer bekeken

3 thoughts on “Spaghetti pomodoro Smulmama

  1. Jouw verzoek om je vernieuwde site te gaan bekijken met 10 nieuwe recepten bovenaan vermeld kan ik natuurlijk niet weer staan. En als daar een recept ‘spaghetti pomodoro Smulmama’ staat, dan weet ik natuurlijk ook meteen wat ik vanavond ga koken!!
    Heel veel liefs!

  2. Jammer dat ik het I stoofpotje niet meer heb gevonden, die was beslist nog lekkerder dan mijn ‘versie’..maar….de spaghetti pommodoro was héérlijk,ik had hem gemaakt voor 2dagen maar dat is niet gelukt…ALLES OP!!!!
    Dank marijke XX

  3. Vandaag eerste tropische dag van 2015. Geen zin om lang te zweten in de keuken!! Deze heerlijke promodoro is in zó klaar en smaakt fantastisch. Ook lekker vegetarisch na twee dagen bbq!! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.