Speltsoep met mosselen

Een hippe soep, want spelt is helemaal “in”! In dit Italiaanse recept komen spelt en mosselen goed tot hun recht, het is een rijk gevulde soep. Veel plezier bij het bereiden!

* 125 gram speltgranen Speltsoep-met-mosselen
* 1 k
leine ui, in snippers
*
1 stengel selderij, in schijfjes
*
2 tenen knoflook in hele fijne snippertjes
*
2 hard kokende aardappels, geschild en in kleine plakjes van ca 3 mm
*
1,5 liter kruidenbouillon, mag van blokjes
*
4 eetlepels olijfolie om te bakken en nog wat olijfolie voor in de soep
*
200 gram gekookte mosselen
*
1 flinke portobello, in tweeën en dan in schijfjes (maar als je andere champignons neemt is het natuurlijk ook goed)
*
1,5 handvol fijn gehakte platte peterselie
*
1 glas droge witte wijn
* Peper en zout naar smaak

Fruit de ui en de knoflook even zacht gaar met een snufje zout in de olie. Voeg de spelt toe en roer die er goed doorheen. Blus dit af met de wijn en laat het 3 minuten zacht koken. Nu de selderij en aardappel erbij en de bouillon. Breng alles even aan de kook en laat het dan 20 minuutjes zacht borrelen. Roer er af en toe even doorheen. Voeg de portobello, een handvol peterselie en de mosselen aan de soep toe en laat ook dit weer 10 minuutjes meewarmen. Breng de soep op maak met peper en zout.

Dien elk bord op met over de soep een scheutje olijfolie en wat peterselie.

 

Dit recept is 967 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.