Taart met lamsgehakt

Je moet er even naar op zoek, lamsgehakt, maar elke Turkse slager maakt het direct voor je klaar. In deze oventaart komen de smaken van lamsgehakt, spinazie en kazen uitstekend bij elkaar en met de frisse “rode” salade erbij wordt het smullen dat is zeker waar! Je hebt voor dit gerecht een oven nodig en een springvorm van 24-26 cm.

Voor de vulling:
* 400 gram lamsgehakt  Taart-met-lamsgehakt2
* 250 gram spinazie
* 5 flinke vellen filodeeg
* 1 teen knoflook
* 2 eetlepels rozijnen
* 2 eetlepels pijnboompitten
* 200 gram ricotta
* 200 gram feta
* Olijfolie
* Peper en zout

Voor de salade:
* 1 krop rode eikenbladsla
* ¼ rode ui of een halve kleine
* 1/2 rode biet in blokjes (of een kleine)
* 2 theelepels fijne kappertjes
* 2 eetlepels olijfolie
* 1 eetlepel rode wijnazijn
* 1 eetlepel gembernat
* Peper en zout

Begin met het voorverwarmen van je oven op 190 graden. Vet dan je springvorm in. Leg een vel filodeeg in de vorm, hang wat teveel is over de rand en bestrijk ook deze met wat olie. Doe dat met alle vellen.
Was en droog de spinazie en laat hem slinken in een hete pan met olie. Laat de spinazie uitlekken in een zeef en druk er al het vocht uit, snij het iets fijner.
Verkruimel de helft van de feta en meng die met de ricotta en de rozijnen en wat peper en zout.
Pel de knoflook, haal de eventuele kern eruit en druk en snij er hele kleine blokjes van. Fruit deze zacht in olijfolie, voeg het gehakt toe en prk het gaar met een vork. Peper en zout erbij naar smaak. Giet het gehakt in een ruime schaal, voeg er de spinazie en het kaasmengsel bij en roer alles goed door elkaar. Dit mengsel gaat nu in de mengvorm op de filobladen. Druk het goed aan. Vouw nu het overhangend deeg tot een fantasierijke rand en bestrijk alles weer met olie. Verdeel de pijnboompitten over het centrum van de taart waar de vulling zichtbaar is en ook de rest van de feta.  Bak de taart 20 minuten in de oven van 190 graden. Taart-met-lamsgehakt1

Was en droog nu de krop sla, scheur de bladeren wat fijner en doe dit in een mooie slaschaal. Snij de ui in dunne schijfjes, de biet in blokjes en voeg deze bij de sla. De kappertjes en rode wijnazijn erbij en tenslotte het gembernat. Alles goed mengen en op smaak brengen met peper en zout.

 

Dit recept is 2446 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.