Spinazie crèmesaus

Dit recept gemaakt van verse spinazie vond ik zó hemels lekker en zo mooi van kleur dat ik het graag voor jullie hier opschrijf! Het past het best bij een mooi stukje vis.

* 250 gram verse spinazie
* 200 ml melk
* 1 eetlepel maïzena
* 1 eetlepel water
* ½ kruidenbouillonblokje
* P/Z naar smaak
* Staafmixer

Zorg dat de spinazie goed gewassen is en kook het dan ca. twee minuten in kokend water met wat zout. Afgieten en direct in ijskoud water leggen. Zo blijft de spinazie mooi groen. 
Knijp de groente nu uit.
Breng de melk aan de kook en doe er 1 eetlepel maïzena opgelost in 1 eetlepel koud water aan toe. Roer de spinazie door de melk en als alles goed warm is pureer je de spinazie. Je kunt nog even proeven of hij goed op smaak is maar als het goed is dan is het heerlijk!
Ik was blij verrast met het resultaat, een prachtige groene glanzende spinaziecrème.

 

 

Dit recept is 148 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.