Sofrito

Je kunt deze mild zoete Spaanse tomatensaus ook gemakkelijk zelf maken. En bereid je in 1 keer lekker veel dan kun je het in porties invriezen. Handig voor een dag dat je geen tijd hebt om sofrito te maken. Dit recept is voldoende voor bijna 1 liter sofrito.

* 3 uien
* 200 ml water
* 1 bol knoflook
* 200 ml mooie olijfolie
* 2 blikken gepelde tomaten
* 1 rode paprika
* 1 eetlepel aceto balsamico
* Zout en zwarte peper

Snipper de uien fijn. Doe ze in een grote hapjespan of braadpan met 200 ml water en laat het water op halfhoge stand van je fornuis verdampen. Pel en snipper de teentjes van 1 bolletje knoflook. Voeg dit toe aan de ui, zodra het water verdampt is. Schenk er vervolgens 200 ml (Spaanse) olijfolie bij en fruit het geheel zachtjes, zodat de ui goud kleurt en niet bruin. Als je een stevige paprika hebt dan kun je met een scherpe dunschiller het velltjes van de paprika halen. Haal de kern eruit en snij de paprika in kleine blokjes.
Voeg de paprika en 2 blikken gepelde tomaten en een flinke snuf zout toe aan het uienmengsel. Laat de groenten een klein uur zachtjes pruttelen. Pureer het geheel glad met een staafmixer en breng de sofrito op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel nog wat zout.

Dit recept is 2701 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.