Taartje van aardappel en knolselderij

Een hartig bijgerecht dat het heel goed doet bij lams- of wildgerechten. Je hebt er van die aluminium wegwerp schaaltjes bij nodig van ca 8- 10 cm doorsnee en zo’n 4- 5 cm hoog. Maar je kunt natuurlijk ook van die mooie ovenschaaltjes gebruiken. Het is ook prettig als je bij dit gerecht kunt beschikken over een aardappelpers om puree te maken.
Dit recept is goed voor 4 schaaltjes.

* Halve knolselderijTaartje-van-aardappel-en-knolselderij
* 2 grote aardappels met schil
* 2 blaadjes salie
* Klontje boter
* Handvol Parmezaanse kaas
* Scheutje room
* Peper
* Zout
* Nootmuskaat

Kook de aardappels gaar in de schil in water met wat zout. Haal de schil van de knolselderij en snij hem in blokjes. Kook deze blokjes enkele minuutjes in water met wat zout. Verhit intussen wat boter in een koekenpan, snipper de salie en bak de snippers even in de boter; haal nu de knolselderijblokjes met de schuimspaan uit het water en voeg ze bij de salie om ze nog wat na te laten garen. Verhit de oven voor op 190 graden.

Aardappels afpellen en in enkele stukken snijden. Doe de stukken in een aardappelpers om ze fijn te knijpen in een schaal. Schep hier de knolselderijblokjes bij, samen met de Parmezaanse kaas en maak alles op smaak met peper en zout en wat nootmuskaat. Om alles nog smeuïger te krijgen kun je er wat room en een extra klontje boter doorroeren. Vul de bakjes en bak ze in mooi goudbruin in de oven, dat zal niet zo lang duren, ca 8 – 12 minuten.
Voor opdienen even rondom langs de rand draaien met een mes, dan komen de taartjes er gemakkelijk uit.
Smakelijk eten!

Dit recept is 5746 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.