Frisse Griekse komkommersalade, heerlijk bij Moussaka en door mijn dochter Hellen gemaakt tot een verrukkelijk gerecht!
* 2 komkommers
* Halve liter Griekse yoghurt
* Scheutje olijfolie
* 1 eierlepel verse koriander op olie óf een theelepel dilletopjes
* sap van halve citroen
* 2 tenen knoflook, kern eruit, persen
* peper en zout
Was de komkommers, en snij hem in de lengte doormidden. Haal de zaadjes er met een lepel uit en snij de komkommer in héle fijne blokjes of haal ze langs de grove rasp. Laat de Griekse yoghurt in een fijne doek uithangen, zodat er nog wat vocht uitloopt. Klop de komkommer door de yoghurt en roer alle ingrediënten nu erdoor; maak het op smaak met peper en zout. Zet de salade een uur in de koeling.
Heerlijk bij Moussaka! (recept voor Moussaka vind je onder het kopje “Hoofdgerechten”.)