Tagliata met rucola en kaas

Een écht superrecept uit Italië, mooi stuk bief op de grill of uit de grillpan. De smaken van dit gerecht worden gevormd door het mooie sappige vlees met daarop de fijne blaadjes rucola die zorgen voor de pepersmaak en de schilfers Parmezaanse kaas die voor het zoutaccent zorgen. Het geheel wordt verbonden door een scheut prachtige olijfolie extra vergine.
Je kunt het puur zo eten of nog garneren met wat koude aardappelplakjes en groenten.

* Een mooie sappige biefstuk van de dikke lende, hoog ca 5 cm en een gewicht van   700 gram, dat levert een flinke dikke lap op!Tagliata-met-rucola-en-kaas
* Twee handen rucola
* Flink wat schilfers Parmezaanse kaas, liefst mooie oude
* Olijfolie extra vergine
* Peper en zout van de molen

Verhit de grill totdat hij goed heet is! Wrijf mooie olie over het vlees en kruid het met peper en zout. Leg het vlees op de grill, 4 minuutjes, omdraaien, weer 4 minuutjes. Omdraaien en haaks op het grillpatroon nogmaals 4 minuutjes en tenslotte idem dito aan de andere kant.
Leg het vlees in aluminiumfolie ca. 4 minuten. De folie wel toevouwen maar niet helemaal dicht. Nu kan het vlees even rusten. Snij nu het vlees in mooie dunne plakken en verdeel die over de 4 borden. Leg er wat rucola en kaas over en begiet het met olijfolie.
Buon appetito!

Dit recept is 3959 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.