Tartaar van tomaat

Jazeker van tomaat, maar daar komt nog wel iets bij, n.l. een heerlijk geitenkaasje! Omringd door verse basilicum, dat kan niet anders dan verrukkelijk zijn!

* 4 mooie harde rijpe tomaten
* 4 geitenkaasjes
* Bos basilicum
* 1 sla-uitje
* Mooie basilicumolie
* 1 eetlepel citroensap
* Wat olijfolie om 12 blaadjes basilicum in te frituren (laagje in een pannetje)
* Peper en zout naar smaak

Eerst gaan we de tomaten van hun velletje ontdoen. Breng water in een pan aan de kook. Snij met een scherp mesje een kruis aan de onder- en bovenkant van het velletje en leg ze in het hete water. Zodra het velletje aan beide zijden loslaat haal je de tomaten eruit en leg je ze in een schaal met ijskoud water. Nu koelen ze af, dat moet ook, en daarna kun je zonder enig probleem de velletjes eraf halen. Snij ze in vieren, haal het kroontje eraf en de zaadjes eruit en snij ze in mooie kleine blokjes.
Voor de basilicumolie meng je een flinke handvol verse basilicumblaadjes met mooie olijfolie, wat peper, zout en een lente-uitje met de staafmixer tot een mooie olie. Frituur 12 basilicumblaadjes in de hete olie en laat ze uitlekken.

Plaatst nu op een bord een serveerring met een doorsnee van ca 9 √° 10 cm en leg er een laagje tomatenblokjes in. Daarop brokkel je het geitenkaasje en met een brander verwarm je de kaas. Ring eraf een mooie ring basilicumolie om de tartaar maken en als kroon op het werk heel voorzichtig 3 gefrituurde basilicumblaadjes erin steken.
Veel plezier en smakelijk eten!

Dit recept is 1600 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.