Minestrone in de zomer

De Italiaanse groentesoep, genaamd minestrone, is qua inhoud in de winter totaal anders dan in de zomer. Dit zomerse recept wordt veel gemaakt in Ligurië, waar ze de groenten en kruiden zo vers als mogelijk in de soep verwerken. Je kunt natuurlijk naar eigen keuze veranderingen aanbrengen, kijk gewoon je zomerse koelkast goed na en geniet van deze fantastische gezonde flinke pan soep!

Voor de basis: 3 eetlepels gehakte groenten, dat zijn:
½ rode ui, ca 75 gram
2 stelen bleekselderij, ca 75 gram
2 wortelen, ca 75 gram
1 tak roosmarijn
1 laurierblad
Beetje zout

Voor in de bouillon:
*
Mooie olijfolie
*
4 aardappelen, bijv. Nicola, geschild en in stukken gesneden
*
2 stengels bleekselderij, in dunne halvemaantjes
*
3 lente-uitjes, fijngesneden
*
4 wortels, in plakjes
*
3 jonge courgettes, in plakjes
*
Handvol sperziebonen, getopt en in drie-en gesneden
*
Handvol diepvrieserwten
*
Halve venkel, halveren en in dunne plakjes snijden op de mandoline
*
1500 cc-water
*
1 eetlepel of een blokje groentebouillon
*
Zout en versgemalen zwarte peper
* Handvol gehakte platte peterselie
*
100 gram kleine pasta voor in de soep, bijvoorbeeld ditalini
*
100 gram bladgroente, bijvoorbeeld radichio, romaine- of bladspinazie
*
Per persoon een theelepel groene pesto. 

Bak de gehakte groenten enkele minuten in wat olie tot ze een goede kleuring hebben. Doe hierin de aardappelen, selderijmaantjes, lente-ui en wortelschijfjes en laat dit eventjes lekker 5 minuutjes meebakken. Nu de courgette, sperziebonen en de erwten erbij bakken zo ongeveer 5-10 minuten. Blijf doorroeren, het mag niet aanbakken! Giet er wat olie bij als dat nodig is. Breng dit alles goed op smaak en giet er nu de bouillon bij. Breng de soep aan de kook en zet het vuur laag. Als de aardappelstukjes gaar zijn dan doe je de pasta erin, kijk op de verpakking hoelang de pasta nodig heeft om te garen.
Voeg 5 minuten voor het opdienen de venkelschijfjes, de gehakte peterselie en de stukjes sla of spinazie toe.
Schep de heerlijke soep in een mooie warme kom en leg op elke kom een theelepel pesto. 

Tip: je kunt de pasta ook apart koken en aan elke soepkom toevoegen.

 

Dit recept is 191 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.