Tartaar van verse tonijn

Oei, wat een smaakexplosie, zalig lekker!!
In plaats van blauwvintonijn is de alternatieve keuze geelvintonijn geworden. Het vlees van de geelvintonijn is rood en mals van vlees zoals de blauwvintonijn dat ook heeft. Geelvintonijn wordt niet met uitsterven bedreigd. Geelvintonijn heeft een lekkere smaak waardoor hij grote aantrekkingskracht heeft op de markt.
(voor twee personen)

* Wat gewassen en gedroogde jonge sla voor onder de tartaarTonijn-tartaartje
* 200 gram verse tonijn in fijne blokjes gesneden.
* 1,5 eetlepel  kappertjes
* Handje fijngesneden lente-ui
* Enkele sprietjes bieslook
* Mooie olijfolie 3-4 eetlepels
* Wat schijfjes citroen
* Enkele groene olijven
* Peper en zout

Meng in een kom de tonijn met de lente-ui, wat peper en zout en een flinke scheut mooie olijfolie. Zet dit ca 30 minuutjes in de koelkast. Het centrum van het bord bekleden met de sla. Daarop met behulp van een uitsteekring wat tonijnmengsel leggen.
Garneer dit met wat sprietjes bieslook, nog wat kappertjes en een groene olijf en sprenkel er tenslotte nog wat van die prachtige groene olijfolie overheen.

Dit recept is 4176 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.