Tartaar van zeebaars

Mij kun je werkelijk elke tartaar voorschotelen, van vlees of vis of zelfs van groenten, heerlijk! Dit recept gebruikt de mooie zeebaars als hoofdingrediënt, een vis waar ik ongelofelijk dol op ben.

* 250 gram zeebaarsfilet
* Olijfolie extra vergine
*
1 komkommer
*
1 venkel
*
1/2 citroen, uitgeperst
* 1
/2 citroen om te druppelen
*
1-2 sneetjes brood om croutons van te bakken
*
Wat dille
*
Peper en zout
*
Wat kiemgroenten of mooie blaadjes veldsla naar smaak

Snij het brood in mooie gelijkvormige blokjes en bak ze goudbruin in wat olie. Snij de zeebaarsfiletjes in kleine blokjes (brunoise) en marineer ze in een mengsel van het citroensap, peper en zout en een scheut mooie olijfolie. Snij de zaden overlangs uit de komkommer en maak van een helft dunne linten; zorg ervoor dat de groene schil nog zichtbaar is. Uit de andere helft  snij je mooie kleine blokjes. Maak de venkel schoon en schaaf er flinterdunne schijfjes van.
Maak nu met behulp van een steekring op elk bord een mooie ronde tartaar van de zeebaars. Rol een komkommerlint op en drapeer dat op de tartaar; daarbij en daarnaast wat blokjes komkommer en wat flinters venkel.
Drapeer bij elk gerecht wat broodcroutons en garneer met wat kiemgroenten of veldsla. Hier en daar nog wat wat dille, druppel nog enkele citroendruppels over het gerecht en tenslotte ook nog wat heerlijke olijfolie.

 

Dit recept is 2374 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.