Spaghetti, garnalen en rucola

Een heerlijk pastagerecht dat ik vond in het boek “Italië” van Jamie Oliver. Hij had het gegeten in een heel klein restaurantje in Palermo en het is inderdaad een erg smakelijke gerecht. Je kunt er de garnalen in gebruiken die jij het lekkerst vindt, maar mocht je diepvriesgarnalen gebruiken, laat ze dan eerst heel goed ontdooien en uitlekken.

* 500 gram spaghetti
* 2 tenen knoflook, kern eruit en fijngehakt
1 tot 2 gedroogde Spaanse pepers, verkruimeld of 1 eierlepel Peperoncini tritata (di Calabria) uit een potje
* 450 gram gepelde rauwe garnalen
1 glaasje droge witte wijn
* 2 flinke eetlepels puree van zongedroogde tomaten of 6 in een blender fijngemalen gedroogde tomaten
* Als je ze hebt liggen zijn enkele fijngesneden kerstomaatjes er ook heerlijk in
* 1 citroen, de rasp en het sap
* 2 à 3 handenvol rucola, grof gehakt
* Beetje zout
* Olijfolie extra vergine

Kook de spaghetti al dente in een pan water met zout. Verhit intussen in een grote koekenpan 4 scheuten olijfolie en bak hierin de knoflook en peper op niet al te hoog vuur. Zo gauw de knoflook begint te verkleuren, dan gooi je de garnalen erin. Bak deze tot ze mooi verkleurd zijn, 1-2 minuutjes. Giet nu de wijn en tomatenpuree (en eventuele kerstomatenstukjes erbij en laat alles enkele minuten zacht pruttelen.
De spaghetti is inmiddels afgegoten en uitgelekt in een vergiet, bewaar wat van het kookvocht! Voeg de spaghetti bij het mengsel in de koekenpan en hussel alles goed door elkaar. Knijp het citroensap erover, doe de 2/3de van de rucola erbij, giet er eventueel een beetje van het kookvocht bij om de saus iets dunner te maken en breng het op smaak met zout.
Verdeel de pasta over 4 borden en strooi er wat geraspte citroenschil en de rest van de rucola overheen.

Buon appetito!

Dit recept is 54 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.