Thaise curry met kipfilet

Soms is iets van een ander zó lekker dat ik er voor mijn gerecht graag een enkele keer gebruik van maak. Zo ook voor een heerlijke Thaise curry met kip met een beetje hulp van de rode currypaste van Conimex. Lekker spicy dat wel. Eenvoudig te maken en echt superlekker! Kijk wél even op de ingrediëntenlijst van de verpakking. Ik heb in dit recept gekozen voor snijbonen en taugé. Daarvoor in de plaats kun je een pakje peultjes nemen, óók erg lekker! Dit recept is voldoende voor 2 tot 3 personen.
NIEUW: zelf je boemboe maken in plaats van de boemboe van Conimex, erg lekker! 
Kijk maar eens bij Boemboe Smulmama

* 1 pakje Conimex rode curry pasteCurry-met-kip
* 400 gram kipfilet of kippendijfilet
* 250 gram snijbonen
* 150 gram taugé
* Flinke handvol kerstomaatjes
* 200 ml kokosmelk
* 2 eetlepels wokolie of olijfolie om te bakken
* Voldoende witte rijst

Haal een dunschiller langs de lange zijden van de snijbonen, haal de puntjes eraf en was ze goed. Snij ze nu in ruiten en breng ze in wat gezouten water aan de kook. Afgieten en uit laten lekken. Was ook de taugé en laat ook deze goed uitlekken. Snij de kipfilet in blokjes en de kerstomaatjes doormidden.
Kook intussen je rijst gaar.
Verhit 2 eetlepels olie in de wok en bak hierin je kipfiletblokjes gaar. Doe er de currypasta bij en de kokosmelk en breng alles rustig roerend aan de kook. Voeg de snijbonen toe en laat ook deze 3 minuutjes meekoken. Tenslotte de taugé nog enkele minuten erbij en als laatste de tomaatstukjes. Als de curry klaar en lekker smeuïg en wat dik is dan kun je hem serveren met de witte rijst. Smakelijk!

Dit recept is 2910 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.