Tom kha kai

Beroemde Thaise kippensoep, erg voedzaam en natuurlijk heerlijk van smaak!
Je kunt best wat van de groenten zelf wijzigen, daarin kun je je fantasie loslaten. Maar ik heb een voorzet gedaan, geniet ervan!

* 750 cc kippenbouillon (mag natuurlijk ook van blokjes of poeder)
* 1 blik kokosmelk 400 ml
* 4 cm verse gember in hele fijne blokjes
* 2 stengels sereh (citroenriet, toko, kun je vers in de diepvries bewaren)
* 3 blaadjes djeroek poeroet (limoenblaadjes, toko, kun je vers in de diepvries bewaren)
* 10 kerstomaatjes, wassen en in 3 partjes
* 100 gram kastanjechampignons, in schijfjes
* 250 gram kip (dij of filet) in stukjes of schijfjes
* 1 rode peper zonder zaadjes, in ringetjes of halve ringetjes
* 2 bosuitjes in schuingesneden ringetjes
* Handvol gewassen taugé
* 100 gram krulmie
* Sap van ½ citroen
* 3 eetlepels Thaise vissaus
* 2 eetlepels vers gesnipperde korianderblaadjes

Bereid eerst de krulmie volgens de voorschriften op de verpakking, zodat je die hebt klaarstaan als de soep klaar is.
Verhit de bouillon en de kokosmelk in een soeppan tot het kookpunt, doe er meteen de citroenblaadjes en gember in. Kneus en breek de citroenstengels en voeg die ook toe. Laat dit 5 minuten zachtjes pruttelen. Dan de tomaat en kipstukjes erbij, de taugé en de champignons. Ook nu weer 5 minuten verder laten pruttelen.
Nu de peperringetjes en 2/3 van de bosuiringetjes erin. Breng de soep op smaak met het citroensap en de vissaus.
Vul 4 kommen met een mooie laag mie, vul met soep en dresseer met nog wat bosuiringetjes en wat verse korianderblaadjes.

Dit recept is 279 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.