Torta di limone

Deze overheerlijke citroentaart heeft Katrien voor ons gemaakt en zij serveerde het als nagerecht samen met een heerlijk kopje koffie, mmmmmm. Echt zalig van smaak, ik had direct herinneringen aan een heerlijk glaasje limoncello, dat ik wel eens drink na het eten! Je kunt wel 8 tot 10 punten uit deze taart snijden.

Nodig voor het deeg: Torta-di-limone
* 200 gram bloem
* 60 gram suiker
* 125 gram koude boter
* ½ onbespoten citroen
* 1 theelepel vanillepoeder (suiker)
* 1 eidooier

Voor de vulling:
* 2 ½ onbespoten citroenen
* 4 eieren
* 1 eidooier
* 200 gram suiker
* 125 ml room
* 1 eetlepel poedersuiker
* Gedroogde peulvruchten (zgn blindbakbonen)
* Bakpapier

In een kom de bloem en de suiker vermengen, de boter in blokjes snijden, de citroen wassen en de schil fijn afraspen. Deze rasp met de boter, vanillepoeder en eidooier ook in de kom doen. Was je handen nu met koud water om het deeg koel te houden. Kneed nu de massa in de kom net zo lang totdat er geen stukjes boter meer te vinden zijn. Rol het deeg nu in een ronde vorm uit. Dat gaat gemakkelijker als je het tussen twee laagjes huishoudfolie legt. Bekleed er nu een vlavorm mee van 30 cm en zet dit 1 uur koud weg.

Verwarm de oven voor op 180 graden C (heteluchtoven op 160 graden!) Neem de deegbodem uit de koelkast en leg er een stuk bakpapier op. Daarop leg je de blindbakbonen, zodat het wordt verzwaard. Schuif de vorm in het midden van de oven en bak hem ca 10 minuten voor.

Voor de vulling was je de citroenen en rasp je de schillen. Pers de citroenen uit. Sla in een kom de suiker, de eieren en de dooier met de garde van de handmixer zeer schuimig. Voeg er de rasp en het citroensap bij. Sla de room stijf en schep deze ook luchtig door het mengsel.

Haal de bodem uit de oven en zet hem wat lager op 150 graden (hetelucht op 130 graden). Verwijder de blindbakbonen en het papier van de voorgebakken taartbodem. Giet er de citroencrème op en zet deze ca 1-1,5 uur in de oven; de vulling moet stevig zijn! Laat de taart helemaal afkoelen. Voor het opdienen de grill aanzetten, de taart met poedersuiker bestuiven en onder de grill bruinen. Blijf erbij staan want het kan vrij snel gaan!

Smakelijk eten!!!!

Dit recept is 5211 keer bekeken

One thought on “Torta di limone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.