Tortilla met groene asperges

Het leuke van groene asperges is dat je bijna het hele jaar kunt kopen en dat kun je van de witte asperges niet zeggen. In Italië verkopen ze bijna alleen maar groene, zij zijn jaloers op onze sappige witte jongens, maar goed die zijn er maar enkele maanden per jaar.
Dit eenpansgerecht voorziet twee personen van een hoofdgerecht als je er een frisse groene salade of lekkere tomatensalade bij serveert. Als kwartpunt kan het als voorgerecht dienen voor vier personen en als borrelhapje kun je er veel meer punten uitsnijden.

* Flinke scheut olijfolie om te bakkenTortilla-met-groene-asperges1
* 6 flinke eieren
* 1 ui in fijne snippers
* 3 vastkokende aardappels, bijv. Nicola, geschild en in blokjes van ca. 1 bij 1 cm
* 1 bos groene asperges – 500 gram
* 2 tenen knoflook, kern eruit, in fijne snippers
* Handje vers gehakte peterselie
* Peper en zout
* Nodig: een ruime koekenpan met anti-aanbak laag van minimaal 28 cm doorsnee.

Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de aardappels met de ui en de knoflook op middelhoog vuur ongeveer 9 minuten. Wat peper en zout erbij om alles op smaak te brengen. Schil de asperges vanaf de helft naar beneden en breek er het onderste houtachtige stukje af, hij weet zelf wanneer hij moet breken, haha. Was ze en snij ze over de lengte in de helft. Voeg ze bij het aardappelmengsel en bak ze ca 3 minuten al omroerend mee. Haal dan ca. 14 mooie halve asperges eruit.

Klop de eieren los in een schaal met 2 eetlepels water en wat peper en zout en schenk dit mengsel over de inhoud van de pan. Drapeer de asperges in een waaier bovenop het ei. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat alles garen in 20 minuten.Tortilla-met-groene-asperges2

Nu komt het moeilijkste, je moet met behulp van een deksel of groot bord de tortilla keren en terugleggen in de pan. Dat nog 4 minuutjes laten garen en weer omdraaien. Als je een bord gebruikt, ligt de tortilla dan meteen helemaal goed om er een heerlijke punt uit te snijden. Heb je over? Nou ook koud smaakt dit gerecht verrukkelijk!

Dit recept is 4360 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.