Uien in Balsamico

Verrassende smaak! Ik weet niet of je deze platte uitjes hier in Nederland kunt
kopen, ik koop ze altijd in Italië! Maar koop dan van die kleine witte uitjes, daarmee zal dit ook heel goed smaken!

* 250 gram platte witte uien, ze zijn meestal ca 4 cm in doorsnee en 1-2 cm hoog  Uien-in-Balsamico
* 2 kopjes aceto Balsamico (Balsamico-azijn)
* Peper en zout

Maak de uien, als ze nog niet schoon zijn mooi zuiver. Doe ze in een niet al te grote steelpan, peper en zout erbij en de aceto Balsamico. Gebruik hier niet je beste soort aceto voor want het kookt bijna helemaal in.
Zet de pan op niet al te hoog vuur. Breng het geheel aan de kook en laat het ca 10-15 minuten zacht pruttelen. Hou het wel in de gaten dat het niet te hard gaat want kook je alles zwart. Af en toe erdoor roeren. Af laten koelen en gebruiken bij een salade of als bijgerecht op tafel.

Dit recept is 2750 keer bekeken

Één reactie op “Uien in Balsamico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.