Rundvlees noedelsoep

Toen ik dit recept zag staan dacht ik meteen aan mijn moeders heerlijke zondagse bouillonsoep met vlees en balletjes. Herinneringen zijn soms te ruiken! Maar deze bouillon ruikt niet alleen anders, hij smaakt ook anders omdat er Oosterse ingrediënten inzitten. Dat maakt het wel spannend, maar het resultaat was echt superlekker!
Dit recept geeft 8-10 kopjes soep!

* 20 gram gedroogde paddenstoelen, liefst porciniRundvlees-noedelsoep
* 3 dl kokend water
* 9 lente uien, in smalle reepjes van ca. 4 cm
* 250 gram snoepworteltjes, over de lengte in tweeën of in vieren, als je die niet    kunt krijgen dan maak je van gewone wortelen staafjes van ca. 4 cm lang
* 2 lapjes biefstuk van elk ca. 150 – 200 gram
* 3 eetlepels olie
* 2 teentjes knoflook, geperst
* 3,5 cm verse gemberwortel, geraspt
* 2,5 liter runderbouillon
* 5 eetlepels sojasaus
* 5 eetlepels droge sherry
* 125 gram dunne eiernoedels
* 100 gram verse spinazie
* Zout en peper van de molen

Hak de gedroogde porcini wat fijner en wel ze in een kom met het kokende water. Snij de biefstukken in korte reepjes en bak deze reepjes om en om in wat olie
bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Bak in een grote pan in olie de wortel, ui, gember en knoflook drie minuten gaar. Voeg daar nu de bouillon, de paddenstoelen met het weekvocht, de sojasaus en sherry bij. Breng de soep op smaak met peper en zout en laat alles 10 minuutjes zacht koken.

Afwerken:
Zorg dat je soep zacht kookt en breek er de noedels boven in stukken, leg de spinazie erin en na 5 minuten kun je de soep opdienen.
Smakelijk eten!

Dit recept is 2634 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.