Varkenshaasje uit de oven

Ik vind een varkenshaasje, rosé uit de oven écht het allerlekkerst!  Het is helemaal niet zo moeilijk. Als je dit recept goed volgt dan heb je een superlekker haasje op je bord!
Dit recept is voor 3-4 personen

* 1 varkenshaasje van ca 500 gram, of twee kleine stukjes van 250 gram
* Klont boter of een flinke scheut vloeibare bakboter
* Peper en zout

Laat het haasje op kamertemperatur komen. Dep het droog om een nog mooier korstje te krijgen. Kruid het varkenshaasje met peper en zout. Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een pan met dikke bodem. Pas het formaat van de pan aan het varkenshaasje aan.
Doe boter in de pan en schroei het varkenshaasje op hoog vuur dicht aan alle kanten. Ongeveer 2 minuten per kant. Doe het vlees vervolgens in een ovenschaal en plaats het in de oven.
Laat het haasje garen: rosé (ca 20 minuten) en doorbakken (20-30 minuten)
Tip: laat het varkenshaasje na het bakken even rusten, losjes met aluminiumfolie afgedekt. Zo kan het vlees zich ontspannen en krijgen de sappen de kans om zich opnieuw over het volledige stuk te verdelen.

Heerlijk met een lekkere champignonsaus, verse groentjes ( ik heb heerlijke witlof gebakken in de pan) en een mooie aardappel.

 

Dit recept is 1707 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.