Venkel sinaasappelsalade

Een frisse superslanke salade die je het beste vlak van te voren kunt klaarmaken. Heerlijk bij een schnitzel of een mooi stukje vis. Het is heel prettig als je een mandoline of komkommerschaaf hebt. 

* 2 venkelknollenVenkel-Sinaasappelsalade
* 4 zoete sappige sinaasappels
* 4 bosuitjes
* Flinke handvol blanke amandelen
* 2 eetlepels olijfolie
* 2 eetlepel gembernat
* 2 eetlepel dragonazijn
* 2 eetlepel citroensap
* Peper en zout naar smaak
* Wat groen als het aan de venkelknollen zit

Maak de venkelknollen schoon en haal de steeltjes eraf, bewaar het groen. Snij ze middendoor, zodat je ze gemakkelijk kunt schaven in mooie dunne plakjes in een grote schaal. Haal de schil van de sinaasappel en snij er de mooi schone plakjes uit boven de schaal met de venkelschijfjes. Knijp daarna ook het sap goed eruit. Halveer de amandelen in de lengte en rooster ze in een hete koekenpan. Snij dunne ringetjes van de bosui. Hak het groen van de venkel fijn en doe alles bij de venkel. Meng de olie, citroensap en azijn met het gembernat. Roer deze dressing door de venkelsalade. Strooi er tenslotte de geroosterde amandelen over en dan smullen maar!

Dit recept is 1024 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.