Zilveruitjes zijn zo ook al heerlijk om van te snoepen, maar als je ze omtovert tot oignons Monégasque dan heb je pas écht iets heerlijks om bij een mooi stukje wild of een heerlijk stukje paté te presenteren. Dit recept kun je gemakkelijk zelf maken en je kunt de oignons in een schone pot rustig 2 tot 3 weken bewaren.
* Grote pot zilveruitjes mét het vocht
* 100 gram witte rozijnen
* 100 gram blauwe rozijnen
* 50 gram donkerbruine basterdsuiker
* 3 eetlepels tomatenketchup
* Scheut droge witte wijn
* 2 laurierbladeren
* 6 kruidnagels
* 1 eetlepel kerriepoeder
* Peper en zout van de molen
* Zo nodig wat aanvullend vocht, bijvoorbeeld water, wijn of appel/druivensap
Meng alle ingrediënten in een ruime pan en breng het aan de kook. Laat het daarna ca 1 uur pruttelen, zodat het een mooie smeuïge massa wordt, een soort jam(chutney).
Je kunt het gerecht het beste proeven als het wat is afgekoeld, dan kun je het eventueel nog wat verder op smaak brengen. Laat het daarna verder helemaal afkoelen.