Verse tomatensoep

Dit is eigenlijk de meest eenvoudige en de lekkerste van alle tomatensoepen,
niets uit een pakje, gewoon rijpe tomaten in de soep en basta!

* 2 kilo soeptomaten, ik vraag ze op de markt, ze zijn zacht en overrijp, maar
supergeschikt voor tomatensoep!
Misschien heeft je groenteboer in de supermarkt er ook nog wel staan!
* handje versgehakte peterselieVerse-tomatensoep
* handje gesneden basilicum
* 1 bouillonblok
* scheutje Balsamicoazijn
* klein theelepeltje suiker
* versgemalen P/Z , maak de soep maar lekker pittig
Je hebt ook een molen nodig waarmee je de tomaten kunt zeven, een zgn passe-vite.

Was de tomaten en snij ze in vieren. Doe alle stukken in een soeppan.
Breng de tomaten aan de kook en laat ze 15-20 minuten doorkoken op niet al te hoog vuur. Zeef de tomaten in een andere pan. Voeg aan de tomaten de bouillonblok, de versgemalen peper en zout, de Balsamico-azijn en de peterselie toe. Extra lekker wordt de soep met versgedraaide gehaktballetjes of een handje pasta (hele kleine vormpjes). Opdienen in een leuke soepkom met erop nog wat versgesneden basilicum en olijfolie.

Smakelijk eten, smullen maar!!!

Dit recept is 4593 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.