Vissoep uit Liguria

Een heerlijke mediterraanse soep met verse vis, gezond en met weinig calorieën. Een traktatie voor diegenen die bij jou aan tafel schuiven! Dit recept is genoeg voor 6-8 borden soep.

* 1 liter visbouillon, mag zijn van getrokken graten of van een paar
visbouillonblokjesVissoep-uit-Liguria1
* Zo’n 600-700 gram visfilet van diverse vissoorten, bijvoorbeeld Roodbaars,
Tilapia, Mul of Rode Poon, Nijlbaarsfilet, Heilbot of Tarbot, helemaal van elke
graat ontdaan en in niet al te kleine blokjes gesneden
* 100 gram Hollandse garnalen of rivierkreeftjes
* 500 gram mosselen in de schelp of 150 gram gekookte mosselen
* Flinke hand versgehakte peterselie
* Flinke hand zeekraal als je het kunt krijgen.
* 1,25 dl olijfolie
* 1 rode ui, gehalveerd en in dunne ringen gesneden
* 1 grote venkelknol in dunne plakken
* 3 tenen knoflook, kern eruit en in dunne schijfjes
* 1 blik van 400 gram gepelde tomatenstukjes
* 3 dl droge witte wijn
* 1 zakje saffraanpoeder
* Zoete aardappels (300 gram, liefst vastkokende) in blokjes van 1.5 bij 1,5 cm

Zorg dat de visbouillon warm klaarstaat. Bak nu in een flinke braadpan met anti
aanbakbodem de ui en venkel gedurende 5 minuutjes met 1 dl. olijfolie. Voeg nu
de knoflook en tomaat toe. Breng dit alles aan de kook en laat het even smeuïg
worden. Giet de wijn er nu bij, de saffraan en de aardappelblokjes. Schenk de
bouillon erbij, breng alles op smaak met versgemalen peper en zout en laat deze
soep 10 minuten zacht trekken.
Was de mosselen goed schoon, haal eventuele
baarden eraf en gooi mosselen die niet sluiten weg.
Zet een pan op hoog
vuur, giet er wat olie in en bak hierin de mosselen met een klein handje
peterselie en peper en zout in 3-4 minuten gaar. Haal de mosselen uit de schelp
en bewaar ze in een schaaltje, je kunt er eventueel ook enkele in de schelp
laten om de soep te versieren. Was de zeekraal en kook het 2 minuten in water.
Snij het wat fijner.Vissoep-uit-Liguria2

Voeg nu de visblokjes bij de soep en laat ze 5 minuten garen. Nu de garnalen en mosselen erin, ook lekker laten warmen. Je kunt nu de soep opdienen. Strooi in de soepkom bovenop de soep wat peterselie en zeekraal.

Buon appetito!

Dit recept is 4257 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.