Witlofsalade Willemijn

Frisse zoetzure witlofsalade, heerlijk bij een zomeravond maaltijd buiten of
in de winter bij een lekkere vis uit de oven!

* 6 stronkjes witlofWitlofsalade-Willemijn
* 3 eetlepels mayonaise
* 3 geprakte hardgekookte eieren
* ½ uitgeperste citroen
* Suiker of honing
* 1 theelepel niet te scherpe mosterd
* Peper en zout
* 3 mandarijntjes in kleine partjes
* Eventueel enkele stukjes walnoot, fijngehakt

Maak de witlof schoon door er de eventueel verkleurde bladeren af te halen en de kern uit het “kontje” te snijden (deze kern maakt witlof bitter!)
Was de lof en snij ze grof-fijn.
Maak de dressing van de mayonaise, de eieren, citroen, suiker of honing en mosterd en schep dit én de mandarijnstukjes en walnoot door de witlof.  Even een kwartiertje laten staan, zodat de smaken goed op elkaar kunnen intrekken.Witlofsalade-Willemijn2
Op de tweede foto heb ik er i.p.v. mandarijntjes sinaasappel ingedaan, hele zoete sinaasappel!!!

Dit recept is 4637 keer bekeken

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.