Venkel selleriesalade

Zó lekker fris en gezond, deze zomerse groentesalade. Geschikt bij vlees of
vis, dus zeker bij de BBQ!
Het is gemakkelijk als je een mandoline hebt
om de groenten gemakkelijk in dunne plakjes te kunnen snijden!
Een mandoline is een rechthoekige schaaf, waarmee flinterdunne
plakjes gemaakt kunnen worden door er een stuk groente of fruit overheen te
bewegen. Veel mandolines hebben ook een functie waarmee staafjes gemaakt kunnen worden voor bijvoorbeeld wortelsalade.

Voor een mooie schaal salade heb je nodig:
* 1 venkelknol Venkel-selleriesalade
* 6 selderiestelen
* 1 appel, zoetzuur
* Klein blikje mais
* 2 eetlepels mayonaise
* 4 eetlepels yoghurt
* 2 eetlepels crème fraîche
* 2 eetlepels mooie olijfolie
* Peper en zout naar smaak, pas op niet te veel!

Was de venkelknol en maak hem verder schoon met een dunschiller. Snij het groen eraf en snij dat helemaal fijn. Was de selderiestelen, en maak ook hen schoon met de dunschiller. Bewaar het groen en snij dit fijn. Was de appel, snij hem in vieren en haal de kern eruit. De appel, venkel en selderie dun snijden over de mandoline in een ruime schaal.

Meng nu eerst alle andere ingrediënten in een aparte schaal en proef of hij op smaak is. Meng daarna de saus door de groenten en appel. Proef of je het lekker vindt en als dat het geval is, dek dan de schaal af met plastic folie en zet de schaal enkele uren in de koeling, zodat de smaken goed op elkaar intrekken.

Smakelijk eten!

Dit recept is 1901 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.