Wortelcupcakes

Een lekker zoet-hartig hapje bij de thee of de koffie, ook heel leuk om met je kinderen of kleinkinderen te maken. Dit recept is voldoende voor 10 cupcakes. Ze komen niet erg hoog op dus het worden kleine cupcakes! 
Natuurlijk kun je de hoeveelheden gemakkelijk verdubbelen en dat is erg de moeite waard, want je kunt ze best een paar dagen afgesloten bewaren in de koelkast!

* 50 gram fijne kristalsuiker
* 75 gram geraspte wortel
* 50 gram zachte boter
* 1 ei
* 2 theelepels 5 spice-poeder
* 50 gram bloem
* 1 theelepel bakpoeder

Voor de topping:
* 150 gram mascarpone
* 25 gram poedersuiker
* Vlokken of chocolade schaafsel voor op de topping

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
Meng de suiker met de boter, klop het ei erdoor en meng alles tot een crème zo goed als je kunt. (De kleine bolletjes boter verdwijnen later als je het bloemmengsel erdoor gaat mengen). Voeg het 5 spice-poeder toe. Meng het bakpoeder door de bloem en zeef de bloem. Roer de bloem nu door het beslag.
Rasp de schoongemaakte wortel en knijp het vocht eruit, bijvoorbeeld door er twee keukenrolvelletjes omheen te draaien en fors te knijpen. Roer de wortelrasp door het beslag. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak ze 12-15 minuutjes in de hete oven.
De topping maken door de poedersuiker te vermengen met de mascarpone.
Na afkoeling de wortelcupcakes uit de vormpjes halen en op de brede bovenkant voorzien van een lekker toefje mascarponemengsel. Daarop wat chocolade snippers strooien.

Mmmmmm, dat zal smaken!

Dit recept is 2152 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.