Zalmcarpaccio met appel

Van verse zalm krijg je de smakelijkste carpaccio met simpel wat citroen, olijfolie, peper en zout. Zo’n carpaccio kun je aankleden met vele heerlijkheden en in dit recept komen de wat zoetere smaken aan de orde. Heerlijk! Je kunt deze borden het beste maken ca 30 minuten voor het opdienen. Zet van tevoren alles klaar dan is het zo gepiept.
Dit recept is goed voor 4 hoofdgerechten (of 6 voorgerechten).

* Per persoon een moot verse zalmcarpaccio-met-appel
* 1 komkommer
* 1 rode paprika
* 1 rode appel
* 1 citroen
* Mooie olijfolie
* 30-40 kerstomaatjes
* Wat blaadjes verse basilicum
* Peper en zout van de molen

Snij de komkommer in dunne plakjes en verdeel die over de borden. Giet hierover een dun laagje olijfolie en wat peper en zout. Haal het vel van de zalm en snij elke moot in mooie dunne plakjes; verdeel deze plakjes over de komkommer en giet hierover druppels citroensap (kijk uit niet te veel!), olijfolie, peper en zout. Nu wordt de zalm gemarineerd en krijgt zijn heerlijke smaak.
Halveer de kerstomaatjes, snij de appel in fijne staafjes en de paprika in blokjes. Leg een bergje tomaatjes in het midden en snipper er wat verse basilicum over. Met peper en zout en wat heerlijke olijfolie even op smaak brengen. Om dit bergje leg je de appelstaafjes en aan de rand de paprikablokjes. Over het geheel ga je nog eens heerlijk met de olijfoliefles wat glans aanbrengen én smaak natuurlijk!

Dit recept is 1926 keer bekeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Om spam tegen te gaan vragen wij u om deze vraag te beantwoorden. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.